Møbler dit badeværelse med en brusedør

Brusedør

Der er mange måder at møblere sit brusebad på, og hver eneste løsning har sine ulemper og fordelene. Ofte er vi dog så gode til at finde ulemperne, at det overvælder fordelene. En af de ting, du kan gøre, hvis du er træt af besværligheder, når du skal i bad om morgenen, er at købe en brusedør i glas. Her slipper du nemlig for en lang række problemer og specielt for besværet med rengøring i brusekabinen.

Udskift forhænget med en brusedør og slip for besværet

En af de mest klassiske løsninger i Danmark er et bruseforhæng i plastik. Selvom disse kan være billige og lette at sætte op, kan der være mange besværligheder med dem, som du bør tænke over og overveje, om du ville kunne slippe for dem ved at vælge en anden løsning.

En af problemerne ved bruseforhæng er typisk, at de ikke er beskåret til din brusekabine. Det vil sige, at mange danskere har forhæng, der har kontakt med gulvet. Dette kan have store konsekvenser helbredsmæssigt, da der sker en direkte usund udvikling, når man tager bad sådanne steder. Her vil vandet nemlig ramme forhænget og derefter sætte sig i sammenhængen mellem bruseforhænget og gulvet. Dette udvikler sig hurtigt til svamp, hvilket på ingen måde er sundt. Derudover er forhænget ofte monteret med en løs stang sat op imellem 2 vægge hvilket kan resultere i, at man både slår stang og forhæng ned, hvis man kommer til at puffe til det med sin arm.

En god dør til brusebadet kan dog løse netop disse problem. Her bliver brusedøren beskåret efter det indgangsparti, man har til brusekabinen. Her vil man typisk sætte den enkelte dør, der for eksempel kan være lavet af glas, et par centimeter over badeværelsesgulvet, således at vandet altid er på vej imod gulvafløbet. Derudover er brusedøren fast monteret til væggen, hvilket betyder en solid og langtidsholdbar løsning som ikke er til at vælte. Se bl.a. denne video af, hvordan en brusedør monteres. Er du derimod på jagt efter en konkret løsning og brusedør til badeværelset i glas eller plastik, findes der også flere producenter på markedet, der tilbyder skræddersyede løsninger.

Et gulvafløb kan være et godt supplement

Vil man gå den ekstra mil, kan man også vælge at få installeret et gulvafløb med et gulv der har en svag hældning til den ene side. Det sørger for at vandet flyder ud til brusevæggen og ned i afløbet. Det fjerner ligeledes store vandpytter på gulvet, hvilket holder det pænt og flot i mange år. Med disse tips kan du slippe for det meste besvær, og kan istedet bruge tiden på at nyde dit bad.

Del med dit netværk: